zondag 28 mei 2023

Rivieren Route 50km

Fietsreisverslag: Rivierenroute

Op een zonnige ochtend begonnen we onze fietsreis langs de prachtige rivieren van Nederland. Met een groep van acht enthousiaste fietsers - Job, Anne-Marie, Bertie, Daan, Paul, Angelika, Frans en ikzelf, Hans - vertrokken we om 11:30 uur vanuit Restaurant Polly Goudvisch (Voorheen Het Ponthuis).

Ik was extra goed voorbereid en verscheen aan de start met mijn gloednieuwe fiets en een valhelm. Veiligheid staat immers voorop tijdens zo'n avontuurlijke reis!

De rivierenroute van 50 km bracht ons langs verschillende prachtige rivieren, waaronder de Amstel, Waver, Winkel, Angstel, Gein, Gaasp, Diem en nog veel meer. Ondanks de stevige wind uit het noordoosten, waren de omstandigheden perfect, want het was droog.

Tijdens onze tocht stopten we bij een idyllische camping genaamd Zwier, Vrijhaven Van De Stad, gelegen aan de Winkeldijk 20. We genoten van koffie/thee, eten en rustten hier even uit voordat we verder gingen langs de schilderachtige Winkeldijk. Helaas zagen we iets verderop een kokmeeuw lopen met een kapotte vleugel. We schakelden de dierenambulance in, maar later hoorden we dat het diertje het helaas niet had overleefd.

Toevallig las ik op nu.nl dat juist de populatie kokmeeuwen zwaar getroffen is door het vogelgriepvirus. Wellicht is ons meeuwtje daar ook door verzwakt geraakt.

Via Abcoude belandden we uiteindelijk bij een snackbar in Driemond om onze energie weer op peil te brengen.

We vervolgden onze route langs de Gaasp, de Diem en het Amsterdam-Rijnkanaal en kwamen uiteindelijk aan in Zeeburg. Voor een gezellige afsluiting van de dag streken we neer bij Bar & Restaurant De Kop van Oost, aangezien Brouwerij Het IJ erg druk was.

Het was een geweldige dag vol fietsplezier en het ontdekken van prachtige rivieren en landschappen.

Hans.

Route kaart in Google Maps 

Foto Album

Mijn oude fiets....

Geen opmerkingen: