zondag 29 april 2012

Vondelpark en Amsterdamse Bos

Zondag 29 april 2012: Amsterdamse Bos
Zoals gebruikelijk verzamelen we bij De Pont. Marijke, Hans en ik. Ronald en Job zijn er ook even. Ronald komt even zogezegd een bakkie doen en gaat dan voetballen kijken, Job heeft zo andere verplichtingen en zegt even gedag. Vlak nadat we hebben afgerekend komen Maria en Job langs met hun kleindochter. Afijn wij gaan op pad. Niet al te ver vandaag en op het weer kun je momenteel niet vertrouwen. Dus op weg naar het Amsterdamse Bos.
Onderweg is het drukker dan normaal; veel meer toeristen. Logisch want morgen is het Koninginnedag en de dag erna 1 mei; voor onze oosterburen reden om er een paar dagen op uit te trekken naar ons landje. Dit keer benaderen we ons doel via een andere route. Nog even koffie drinken bij Joop op de boot. Was er nog nooit geweest; geweldige stek. Even brood geven aan een meerkoet en z´n jong die op het nest zit. Niet al te lang en we gaan weer door. Marijke bepaalt de route, Hans en ik volgen haar gedwee. Dit allemaal op ons dooie gemak. Al met al een prima dag. De natuur is momenteel misschien niet op z´n mooist maar we genieten volop van de omgeving. De flora en fauna laten zich van hun beste kant zien. Groen in allerlei variaties trekt aan onze ogen voorbij. Zo nu en dan stoppen we om te genieten van het uitzicht. De ganzen komen bij ons schooien, helaas hebben we niets om te voeren. Op een gegeven moment wordt het wat benauwder en de kleine vliegjes zijn in grote getale aanwezig. Dit wordt een weersomslag en ja niet veel later begint het toch te druppelen. Even stoppen om de regenkleding aan te trekken. Gelukkig valt het best mee.
Op het Stadionplein bij een Spaans restaurant pilsen we af. De regen zet even door en na regen komt zonneschijn. Na de borrel gaat Marijke linea recta naar huis en Hans en ik fietsen richting Noord.
Het was weer een mooie dag.
-Riet

Geen opmerkingen: