zondag 13 augustus 2023

Fietsroute Door Het Gooi (49 + 27km)

Paul en Lida hadden een aanpaste knooppunten route "Fietsroute Door Het Gooi" vanuit NS Station Naarden-Bussum gemaakt.

Deelnemers: Paul, Angelika, Bertie , Daan, Job, Anne-Marie,  Marianne, Hans.
Lida kon helaas (nog) niet mee.

De vanuit Amsterdam CS vertrok onze trein met 25 minuten vertraging. Gemeld aan Bertie, Daan en Marianne die via een andere trein wel op tijd in station Naarden-Bussum waren aangekomen. De fiesttocht startte om 11:30

In Naarden de 1e koffie stop en vervolgens begonnen we onze route bij knooppunt 78, waar we tegen de klok in richting Bikbergen fietsten. De variatie in het landschap, met bossen en bloeiende heidevelden, maakte de tocht des te boeiender. Hoewel de knooppuntenroute over het algemeen gemakkelijk te volgen was, ontbraken hier en daar nummers op de lijst, met name bij NS station Hilversum. Gelukkig konden we met behulp van de GPS snel de weg vinden.

Het weer was prachtig en de heide stond in volle bloei, waardoor het pad druk bezocht werd door fietsers en wandelaars die ook van de natuur wilden genieten. Bij theehuis 'De Pluk' maakten we onze tweede stop, waar we konden genieten van een schitterend uitzicht over de hei, onder het genot van een smaakvol Klooster biertje!

Onze route leidde ons verder door pittoreske plaatsen als Laren en het 'armoedige' Blaricum, voordat we in de haven van Huizen aankwamen. Aan de overkant van het Gooimeer zagen we een dreigende donkere lucht boven de polder hangen, maar gelukkig bleef het bij ons bij een paar kleine regendruppels. Langs het Gooimeer en door Oud Valkeveen keerden we weer terug bij knooppunt 78, waar onze cirkel zich sloot.
(Vanaf NS Naarden-Bussum was de route 49km lang)

In Naarden de laatste afdronk en daarna namen Job en Paul de trein naar Amsterdam.  De rest nam nog wat te eten in het restaurant en vervolgens namen Marianne,  Bertie en Daan de trein richting Schiphol. Toen Anne-Marie, Angelika en ik op de trein naar Amstrdam stonden te wachten kwam het idee naar boven om naar Amsterdam te fietsen. Zodoende zijn wij via een prachtige route (27 km) langs het Naardermeer, door Muiden en over de Diemerzeedijk, door IJburg, over de Schellingwouderbrug naar Amsterdam Noord gefietst. 

Een prachtige dag!
- Hans.

Foto album

De gefietse routes in Google maps

Geen opmerkingen: