zaterdag 15 juli 2023

Amersfoort - Nunspeet 50km

 Fietsverslag (je) Amersfoort-Vathorst----Nunspeet, zaterdag 15-7-2023

We verzamelden bij NS station Amersfoort-Vathorst; althans, op dit station sloten Frans en Angelika zich aan bij de groep, die met de trein was gekomen. Het was nog even spannend onderweg met de NS, want de conducteurs wilden Daan en Bertie niet mee laten gaan, die bij station Hilversum bij de groep aansloten, omdat de trein te vol zat. Met de spierballen van Daan en de charmes van Bertie, is het toch gelukt hen tot andere gedachten te brengen 😊

Een nieuwe fietser, Marianne, was vandaag voor het eerst mee.

Eenmaal compleet fietsten we voorbij Hoevelaken en Driedorp, richting Putten. We fietsten langs veel (kleine) agrarische bedrijven, afgewisseld met hier en daar plukjes bos. Onderweg passeerden een kinderboerderij; hier kocht Angelika, gewoontegetrouw, een doosje eieren van de boer. De bewolking trok meer en meer weg; het werd zelfs zo warm dat een enkeling de korte broek aantrok.

In Putten streken we neer bij restaurant De Heerdt, voor de welverdiende koffie. Het restaurant bevond zich in het centrum van Putten.

Na de koffie doken we het bos in richting Elspeet en passeerden de Ermelose heide. Hier spotten we nog een schaapskudde, waar we een tijdje stilstonden en wat foto’s hebben gemaakt.

Na nog een tijdje verder gefietst te hebben, werd een korte pauze ingelast, in het bos. Bij gebrek aan een picknicktafel, hebben we op een afsluitbalk gezeten om wat te eten en uit te rusten, lekker in het zonnetje.

Daarna ging het voor de wind richting Nunspeet en we hadden er goed de snelheid in, waarschijnlijk roken we het terras al. In Nunspeet heerlijk afgesloten met een drankje, bij Dutch Pub De Zaak. Vervolgens deelde de groep zich als vanzelf in tweeën; één deel ging naar het station, om huiswaarts te keren, een ander deel stak over naar de snackbar Picobello Nunspeet, om nog wat friet en toebehoren te eten. Op deze manier intimideerden we de NS niet door met 9 fietsen tegelijk, de trein te enteren.

Bij de snackbar verwonderden we ons over de prachtige ijsvitrines, zo mooi geëtaleerde bakken gevuld met ijs, hadden we zelden gezien (zie foto in fotoalbum).

De snackbar groep, kreeg, onderweg naar het station in Nunspeet, op het laatste moment, nog een heftig buitje voor de kiezen.

- Bertie

 Foto Album

Geen opmerkingen: