zondag 14 april 2024

Nieuwbouw projecten Amsterdam Noord en IJburg


De eerste rit van het jaar begon met een heerlijke kop koffie bij Polly Goudvisch, een perfecte start van een dag vol avontuur. 
Onze groep, bestaande uit Bertie, Daan, Angelika, Job en Hans, stond te popelen om op onze fietsen te springen en Amsterdam Noord en IJburg te verkennen. 
 Onze route leidde ons langs de nieuwbouwprojecten in Amsterdam Noord, waar we getuige waren van de constante veranderingen en ontwikkelingen in de stad. Een markant punt op onze tocht was 'Het Groene Veld', gelegen op het terrein van de voormalige waterzuivering. Hier genoten we van verfrissende drankjes en heerlijke bitterballen en loempia's uit de air fryer, terwijl we ons vergaapten aan de transformatie van dit gebied tot een levendige ontmoetingsplaats. 
 Vervolgens fietsten we richting IJburg, bekeken we het nieuwe tuinhuisje van Angelika en Frans. Onze weg vervolgde naar het strand van IJburg. Daar genoten we van het "duinlandschap" en het bier met patat. Bij thuiskomst stond mijn kilometer teller op 43. Een mooie afstand voor de eerste fietstocht van het jaar!

 Hans.


Geen opmerkingen: