zondag 2 april 2023

Lekenroute

Ey mensen, we hebbuh weer een fietsverslag voor jullie! 2 April was het weer tijd om een lekker rondje te rijden langs de Lekenroute . Met z'n zessen waren we: Job, Hans, Bertie, Daan, Angelika en Frans. En niet te vergeten die kerrul van een noord-oostewind die zorgde voor een flink stukie tegenwond op de heenweg.

Maar kennelijk waren we  de enige gekkies die besloten hadden om op de fiets te stappen op een zondagmorgen.  En Febo in Hoorn Kersenboom? Dat was de enige tent waar de deure nog sjuust open stonden voor een bakkie pleur.

Vanaf de Febo ging het verder richting Nibbixwoud, Midwoud en Oostwoud. Onderwerg nog een stop gehouden om het tempo d'r weer in te houden. Moet je altijd doen als je met de veteranen gaat rijden. Maar goed, we zaten lekker in de fietshouding dusss dat was geen probleem.

En toen kwamen we in Westwoud aan. Nou mensen, Hans had even niet goed opgelet en ging in de ankers over een drempeltje en daar lag ie dan. Behalve een beschadigde camera tas was er gelukkig geen andere schade te bekennuh.

Eenmaal bij Oosterleek bereikten we de dijk van het Markermeer en daar dame en heren, hadden we zomaaaar de wind in de rug! Dat was lekker fietsen hoor. Zo kwamen we als gieters terug in Hoorn waar we op het terras nog even een afdronk namen.

Tot de volgende keer! 

De ANWB route beschrijving

Foto album (Angelika en Hans)

Geen opmerkingen: