zondag 17 april 2022

Nieuw Vennep - Amsterdam [47km]

Fietsverslag zondag 17-4-2022

De route van vandaag zal ons, vanaf station Nieuw-Vennep, door het groene hart, langs de Drecht en de Amstel, naar Amsterdam CS leiden.

We verzamelden vandaag bij station Nieuw-Vennep, dat ligt in Haarlemmermeer. Iedereen kwam met de fiets in de trein, naar het verzamelpunt. Toen we compleet waren, met acht personen, begonnen we met koffie, die meegenomen was door Bertie en Daan, die in Nieuw-Vennep wonen.

Dat Nieuw-Vennep een prima uitvalsbasis is voor mooie fietstochten, bleek wel uit de beeldschone route die wij gefietst hebben 😉.

De zon scheen en de wind waaide matig vanuit het Zuidwesten, dus best gunstig, al hadden we de wind nu en dan een beetje tegen vanwege de meanderende Amstel.

We gingen onderweg; we fietsten langs ’t Kabel, richting de Ringvaart; dit is de vaart die om Haarlemmermeer ligt. We staken de Ringvaart over bij Leimuiden en na een kort stukje langs een drukke weg, konden we afsteken naar rustiger vaarwater, zonder auto’s, richting Bilderdam.

We fietsten enige tijd met riviertje de Drecht rechts van ons. Prachtig oer-Hollands landschap met water, knotwilgen, grasvlakten, schapen met lammetjes en idyllische boerderijtjes.

Al gauw diende zich “Theetuin Heerlijk” aan, waar we neerstreken om wat te drinken en sommigen van ons wat te eten.

We kwamen langs plaatsen als Vrouwenakker, de Kwakel, Uithoorn, Nes a/d Amstel, Ouderkerk a/d Amstel. Hoe dichter we bij Amsterdam kwamen, hoe drukker het werd, op deze 1e Paasdag.

Bij de Kwakel hebben we een klein uitstapje gemaakt naar Fort bij de Kwakel, dat onderdeel uitmaakt van de stelling van Amsterdam. Over een heel smal bruggetje, dwars door een woonwijk, bereikten we het Fort. Het was helaas gesloten, maar we konden wel over een gedeelte van het terrein rondlopen.

Bij Brasserie 10, gelegen bij golfterrein De Afslag, hebben we onze 2e horecastop gemaakt. Het was vanaf daar nog circa 47 minuten fietsen naar Amsterdam CS.

Het was een prachtige route, fantastisch fietsweer en prima gezelschap vandaag. 


We hebben langs de volgende knooppunten gefietst:
Station Nieuw Vennep start, knooppunt 2
4-5-6-13-11-30-27-31-28-29-68-67-61-60-50-56-5 (Adam CS)

Geplande en gereden routes op Google maps

Foto album

Geen opmerkingen: