zondag 24 oktober 2021

Moestuinen-route Adam N en Zeeburg 35km

Zondag, 24-10-2021 
 Verslagje fietsen met De Pund, fietstocht "Groene Buurtprojecten" in Amsterdam Noord 

 We verzamelden op de gebruikelijke tijd, deze keer een klein stukje verder Noord in bij Pont Neuf. Helaas heeft de gebruikelijke verzamel locatie Café de Pont de corona niet ongeschonden doorstaan, maar net iets verder bij Pont Neuf konden we ook genieten van een kopje koffie voor de start. 

 Thema van de tocht was "Groene Buurtprojecten" in Amsterdam Noord (geïnspireerd door https://buurtgroen020.nl) en de route had een lengte van ca. 35 km. Deze keer waren we met z'n achten.

 Amper 20 m gefietst konden we al de Tolhuistuin bezoeken, een verassend stukje groen tussen de bebouwing en een plaats waar vele culturele activiteiten worden georganiseerd. Hans had een kriskras route uitgezet door Amsterdam Noord met een uitstapje via het KNSM eiland naar Zeeburg. Wat opvallend was dat er zoveel initiatieven blijken zijn door bewoners om een gezamenlijke moestuin te beheren. Ook leuke andere initiatieven en mooie locaties zoals: 
 - De Meerpadkerk, een kleine doopsgezinde witgeschilderde houten kerk in Nieuwendam. 
- De Verbroederij (https://www.deverbroederij.nl/nl) 
- Ecohof Amsterdam aan de Noordhollandschkanaaldijk (https://ecohofamsterdam.nl) 

 Nadat een aantal deelnemers een lichte vorm van moestuinmoeheid hadden opgelopen kwam de lunch bij Restaurant Haddock op het juiste moment... We hebben daar heerlijk in de zon kunnen zitten, genietend van waarschijnlijk een van de laatste mooie najaarsdagen van dit jaar. 

 Daarna de route vervolgd maar deze niet helemaal volgens het plan afgemaakt. We zijn net als bij de vorige tocht geëindigd op het terras bij Pina's Grill waar we nog hebben kunnen genieten van de laatste zonnestralen van de dag. 

 Het was weer een geslaagde fietstocht met deze keer iets minder fietsen, iets meer locaties bekijken en veel gezelligheid! 

 Groet, 

Geen opmerkingen: