zondag 12 september 2021

Zaandam, Wormer, Jisp [46km]



Route van Lida : Amsterdam, Zaandam, Wormer, Jisp, Het Twiske, Oostzaan en Amsterdam (ong. 48km)

Deelnemers: Angelika, Frans, Bertie, Daan, Hans, Lida, Paul, Maria, Job en Tineke.
Met dank aan Bertie voor het maken van het fietsverslagje!
Foto's van Bertie, Angelika en Hans.

Zondag, 12-9-2021

Verslagje fietsen met De Pund, fietstocht vanaf Amsterdam CS richting Zaanstad, Jisp, Wormer, Het Twiske, 48 km

We verzamelden zoals gewoonlijk om 10.30u bij Café de Pont en er was een meeting point afgesproken bij de NSDM werf, omdat het voor een paar deelnemers goed uitkwam om daar aan te haken bij de rest van de groep.

De dag begon enigszins bewolkt, maar al gauw brak de zon door. Er stond weinig wind. De vesten gingen al gauw uit want het was warm genoeg om met alleen een T-shirt aan te fietsen.
We waren met een groep van 11 deelnemers; 1 deelnemer zou niet mee gaan, maar was het toch gelukt om een gedeelte van de route met ons mee te fietsen. We fietsten vanaf de NSDM werf richting Zaandam. Bij het Italiaanse restaurant Diga, Zaandijk, streken we neer om wat te drinken en vervolgens de route richting Jisp te vervolgen.
We reden langs de Zaanse Schans met de typerende vele molens en de karakteristieke Zaanse huizen.

We reden verder langs mooie dorpsstraatjes met pittoreske huizen, watertjes en bruggetjes. Fraaie uitzichten over uitgestrekte graslanden met koeien, schapen en slootjes (zie de foto’s).

De laatste etappe ging door Het Twiske. Dit is een recreatie- en natuurgebied ten Noordwesten van Amsterdam. Het is een typisch Noord-Hollands veenplassengebied in de Zaanstreek en dankt zijn naam aan het gelijknamige riviertje.

Weer terug in Amsterdam hebben we met elkaar nog een tijd gezeten op het zonnige terras van Pina’s Grill, waar we de fietstocht afsloten onder het genot van 1 á 2 drankje(s).
We hebben er lang gezeten en het was super gezellig. Wat mij betreft: voor herhaling vatbaar; dit hoorde ik ook terug van de andere deelnemers.


De geplande en actuele route



Foto album link




Geen opmerkingen: