zondag 18 maart 2012

Medemblik polder en IJsselmeer wandeling

Ondanks de matige weersverwachting gaan we vandaag toch wandelen. Ronald heeft de "Medemblik polder en IJsselmeer wandeling" uitgekozen.
Na de koffie in de haven van Medemblik vertrekken we rond 1 uur vanaf kasteel Radboud voor de wandeling van +- 14km
Langs de haven en via nieuwbouw wijken komen we in polders ten zuiden van Medemblik. De route vind ik aanvankelijk wat saai maar na het passeren van een golfterrein wordt de route wel mooi. We lopen dan door een moerasachtig landschap langs de Groote Vliet richting Wervershoof. Omdat de Garmin geen horeca dichtbij in de buurt aangeeft eten we onze boterhammetjes maar aan een picknick tafel onderweg. Het miezert nog steeds maar de route gaat verder; over de Lagerdijk naar het IJsselmeer. Voor de kust ligt een reeks van eilandjes als ware het mini Waddeneilanden. Een waar eldorado voor vogels dus. Via de kust lopen we noordwaarts richting Medemblik om in hetzelfde restaurant in de haven af te pilzen. Het Texels Bockbier doet me mijmeren aan de Waddentocht , alweer bijna 12 jaar geleden...

-Hans

Foto-album (Cisca)
Foto-album (Hans)
Gewandelde route (in blauw)  ~14km:  (rood= geplande route)
Grotere kaart weergeven

1 opmerking:

Anoniem zei

Zo, dat ziet er regenachtig uit! Maar jullie kijken er vrolijk bij. Ik lag lekker in bed; was pas om 05.00 uur thuis van de reis.
Marijke