zondag 23 oktober 2011

Vinkeveense plassen [50km]

23 oktober 2011, Vinkeveense plassen
Wat is het superweer vandaag. Ik dacht de vierde zondag op rij met goed fietsweer. Het voorjaar was al prachtig en het najaar idem dito.
Na 4 weken ben ik weer van de partij, vakantie, ziekte en andere activiteiten maakten dat ik zo'n tijd verstek heb laten gaan. Wel ik ben er klaar voor.
Eerst gezellig op het terras koffiedrinken bij De Pont. Frans komt ook, maar fietst niet mee. Het is goed weer om te klussen, dus na de koffie richting huis om te schilderen. Ronald zal vol spanning zitten; gaat naar z'n cluppie. Vandaag D-day: Ajax - Feijenoord (eindstand 0-0).
We hebben, op voorstel van Marijke, besloten om naar Vinkeveen te fietsen.
Heen tegen de wind in en hopelijk terug de wind in de rug. Het is druk langs de Amstel; fietsers, wandelaars en ook roeiers. Eenieder wil genieten en nog een extra portie vitamine D tot zich nemen. We weten dat pleisterplaats De Voetangel niet meer bestaat en nemen ons voor om bij Bon in Vinkeveen aan te leggen. Tussendoor, na een heel smal fietspaadje, lassen we een stop in en doen ons te goed aan meegebrachte versnaperingen.
We stappen weer op en na een tijdje komen we in de regio Botshol. Het verbaast ons hoe helder het water hier is. Onderweg treffen we bij Waverveen een grenspaal aan die de scheiding aangeeft tussen de provincies Utecht en Noord-Holland. Nu staan we bij Achterbos, bellen een kennis en kunnen daar langskomen. Heerlijk een kopje thee in de achtertuin gedronken.
Het is rond 16.00 uur dat we besluiten om verder te gaan, we moeten tenslotte ook weer terug. De Baambrugse Zuwe staat deels onder water, maar via pontons, is er een doorgang voor voetgangers en fietsers gemaakt. Bij Zandeiland maken we een korte stop; dit is een van de de voormalige duikplekken van Hans. Helaas we zijn te laat, alles is al ingepakt en de duikers staan klaar om te vertrekken. We vervolgen onze weg via Baambrugge, Abcoude en bij Holendrecht rijden we Amsterdam in. Nog even langs de graffiti die ter nagedachtenis aan Tom is gemaakt. Toch wel bijzonder dat dit nog steeds helemaal intact is.
Tussen de huizen door zijn de plantsoenen weggehaald (niet duidelijk is waarom) maar op die plaatsen ligt flink wat aarde. De vogels maken daar gretig gebruik van en halen hun voedsel daar uit op. Onderweg zien we nog een pracht van een plaatje. Als een magneet worden we ernaar toe getrokken. Zo tussen het groen een knalrode boom. Maar niet te lang stilstaan we willen naar de borrel. We pakken een pilsje bij Brouwerij 't IJ. Marijke haakt af en Ronald wordt gebeld om samen wat te drinken.
Ja, het zit er weer op en ik kan wel zeggen dat ik kapot ben. Thuis gekomen direct maar het bed in gedoken: moe maar voldaan.
-Riet

Geen opmerkingen: