zaterdag 21 januari 2023

Rondje Vinkeveen [27km]

Rondje Vinkeveense plassen
Idee: Lida

Deelnemers: Lida, Paul, Hans, Anne-Marie, Angelika, Frans, Tineke en Bertie

Vandaag, zondag 22 januari, verzamelden we om 11.15u bij station Abcoude, om een rondje Vinkeveense plassen te fietsen. Het was een wat koude en nevelige dag met hier en daar nog mooie witte uitzichten, van de paar dagen geleden gevallen sneeuw. Op sommige plaatsen in Nederland scheen de zon volop, zo niet in Abcoude.

We zouden een kortere route dan gebruikelijk fietsen, 22 km, zodat we in daglicht de hele route konden fietsen. Omdat de meesten van ons er een treinreis op hadden zitten, begonnen we in Abcoude al met een kop koffie. Gezellig bijpraten en opgewarmd de fietstocht beginnen.

Het was een mooie route en het was heel rustig overal. Gewoonlijk als je deze route fietst, is het heel druk met fietsers en wandelaars; we hadden de landweggetjes nu grotendeels voor onszelf. Vanaf Abcoude fietsten we richting Baambrugge en daar staken we het water over richting Vinkeveen.

De huizen waar we bij Vinkeveen langsfietsten vonden we vooral heel groot met weinig oog voor de esthetiek. 

Toen we de route vervolgden via Achterbosch, Wavershoek, Waver, Stokkelaarsbrug weer richting Abcoude, kwamen we langs lieflijke landweggetjes, met aan weerszijden boerderijtjes.

We passeerden ook 2 forten, die helaas gesloten waren voor publiek.

In Abcoude sloten we af met een drankje en hapje en gingen allemaal weer met de trein huiswaarts.

Het was een geslaagde, gezellige fietsdag en we zijn blij dat we ’s winters ook fietstochten blijven maken. Met dank aan Lida, voor het idee van deze route en Hans die ons elke tocht weer, overal doorheen loodst.

- Bertie

Fotoalbum (Plus route kaartjes)


Geen opmerkingen: