zondag 23 oktober 2022

Amsterdam , Nauerna , Zaandijk, Oostzaner veld , Het Twiske. [46km]

Bertie's  oorspronkelijke plan om van Uitgeest CS terug te fietsen naar Amsterdam CS bleek dit weekend niet mogelijk vanwege werkzaamheden aan het spoor. 

Ik heb toen een (trein vrije) alternatieve route in hetzelfde gebied bedacht. Daar hadden zich uiteindelijk  6 mensen voor aangemeld: Bertie, Daan , Angelika, Frans, Job en ik.
Vanaf Pont Neuf reden we eerst naar het NDSM terrein. Door het Amsterdam Dance Event was het NDSM terrein in een bastion van hekken en mannen in hesjes veranderd. Ook in de IJ-kantine waren we niet welkom. Gelukkig was er een broodjes zaak "Carroll's" (met volledige vergunning) wel gewoon gastvrij! 
Daar sloten Frans en Angelika zich later bij ons aan. Frans kreeg n.l. z'n nieuwe e-Bike niet gestart en kwam later, samen met Angelika, op een normale fiets.
Langs het Noordzee kanaal ging de route naar de volgende stop bij de jachthaven van  Nauerna in restaurant "De Waterraaf".
Vanuit Nauerna reden we via Vrouwenverdriet, Westzaan, Zaandijk naar de laatste stop in "Cafe Brasserie Het Heerenhuis".
Via het Oostzanerveld ,Het Twiske en Lansmeer naar het route eindpunt metro Station Noord.
Een aardige route al zeg ik het zelf.
Hans

Geen opmerkingen: