vrijdag 17 augustus 2012

Survivalstrategie in tropisch Flevoland - 242km

In 4 dagen rond de Flevopolders gefietst.
Strategie:  bier - zwemmen - mediteren
18 augustus 2012 - camping 't Oppertje.
Wakker worden in een tent, met overtrekkende ganzen - alleen al daarom zou je er aan beginnen. Paul is al uren op, en vertelt van vele vluchten in V-vorm. De bestelde broodjes zijn warm - verrassing.
Opvouwen, inruimen, leegpersen, oprollen, stouwen - opstappen.
Waarheen ? Eerst shoppen, Ronald heeft niet genoeg drie-delige kostuums, en André heeft altijd meer nodig, dus Hans richt de navigator op Bever sport in een shopping mall aan de rand van Lelystad. Mijn siliconen-spray is op, en de fietsenmaker vertelt me dat die niet geschikt is voor de ketting, daar kan ik het na 2 jaar wel mee eens zijn. Het nieuwe wondermiddel is PTFE-spray, Even twee jaar aanzien.
Terug naar de route, langs nieuw aangelegde pieren voor grote zeilschepen - de Stedemaagd van Kampen, mooi spul. De Batavia en de werf laten we deze keer, maar ik wil de Houtrib-sluizen zien. Twee smoezelige snack-trailers - lunch!
Dan het echte werk, kilometers strandjes met Beach festivals in aanbouw, kale dijk , de Maxima-centrale wordt gerenoveerd, en dan een zinsbegoochelend stuk dijk met genummerde windmolens - de tijd staat stil, alleen de nummers lopen op. De zon blakert de schapen die koelte zoeken onder de loopplank naar de deur van de molen. Nummer 28 - de laatste, de dijk buigt om onder de Ketelbrug, koele schaduw, tijd om de zogenaamde "Pet-douche" toe te passen om zo het vege hoofd te redden.
Inmiddels ruimschoots tijd voor een schuimend glas bier, op 4 kilometer te verwachten in Swifterbant. Helaas, de democratie steekt een schuimspaan in dit wiel, het zou wel eens enkele meters aan de route kunnen toevoegen, het doel wordt verlegd naar Ketelhaven op 9 km tegen de stevige bries in. Mijn dorst drijft mij naar Lands End, en jongens wat smaakt dat. Prachtig terras, mijn eerste glas is schoon leeg als het peloton arriveert.
Gesterkt zweven we naar de Roggebotsluis, daar hoeven we niet meer weg die avond.
-Job
Het foto album (van Paul en Hans)

1 opmerking:

Anoniem zei

Zo, dat was echt een tropische tocht met lange onafzienbare wegen. Bravo!
Marijke