zondag 15 juli 2012

Schuilen bij Floris V

Ondanks het slechte weer toch maar op pad. In de fietsenstalling aarzelde ik nog, de regen klonk zo hard op het dak. Buiten viel het toch nog mee, ik kan altijd nog alleen een rondje fietsen, maar bij de Pont gekomen waren Marijke en Job er gelukkig. Job ging wandelen met zijn vrouw. Van marijke mocht ik kiezen waarheen. Nou dan maar naar Muiden. Daar ligt veel jeugdsentiment. De weg erheen is voor een deel nieuw. Riet sluit zich ook nog aan. Ze fietst mee tot de Ouddiemerlaan.
Marijke en ik gaan de Nesciobrug over en door het park langs Ijburg. Er zijn weinig mensen. We genieten van de mooie bermen. Twee planten kan Marijke thuisbrengen. Na het park aan de Diemerzeedijk komen we achter de Maxis langs het voormalige fort op een heel leuk schapendijkje. We stappen even af om over het Gooimeer naar Pampus te kijken. Dan betrekt het weer en gaan we op pad naar Muiden. Langs volkstuinen en arbeidershuisjes komen we in het centrum. Graaf Floris is open, het is er weliswaar zo donker dat je niet kunt zien wat je precies eet en drinkt, maar altijd gezellig, iedereen is daar welkom.
Als het weer droog is fietsen we via Weesp, door Driemond (alweer volkstuinen) langs de molens aan de Stammerdijk richting Diemen. Dan zijn we even gedesoriƫnteerd, we herkennen de OverDiemerweg niet meteen vanaf deze kant.
Dan alsnog langs de Diem naar het Amsterdam Rijn kanaal, langs de leuke brug- en veerwachtershuisjes en de hoge flats. Hier zijn wel meer mensen op pad, fietsers, wandelaars, van alles. Dan zijn we weer terug waar Riet afscheid nam, bij de Ouddiemerlaan. We fietsen nog even heen en weer naar het oude centrum van Diemen. Het witte kerkje wat ik in gedachten had blijkt maar een klein kapelletje te zijn op de begraafplaats, maar er zijn wel een paar oude huizen en een mooie boerderij halverwege de laan.
Marijke fietst nog mee langs de zuidkant van het Flevopark, tot de Molukkenstraat, dan gaat zij rechtsaf en ik rechtdoor. Door de Watergraafsmeer, over de Berlagebrug en dan bijna thuis.
Alleen even een salade maken want bij Floris heb ik al soep met brood gegeten. Weer een mooie dag, zelfs bij regenachtig weer is het nog leuk om buiten te zijn!

-Jannie

1 opmerking:

Anoniem zei

Leuk verslag Jannie! Marijke